В Італії масові протести через обов'язкову вакцинацію

В Італії масові протести через обов'язкову вакцинацію
Хто не має covid-сертифікату, буде зобов'язаний взяти неоплачувану відпустку
фото: Ansa

Сьогодні в Італії запровадили обов'язкові covid-сертифікати для працівників усіх сфер

Італія першою серед країн Заходу запровадила обов'язковий covid-сертифікат для працівників усіх сфер. Тепер для роботи у цій країні знадобиться вакцинація, регулярне тестування або підтвердження одужання від Covid-19. Через це у країні спалахнули масові протести, пише The New York Times.

Тепер covid-сертифікати обов'язкові для всіх людей, які працюють як у державному секторі, так і в приватному. Якщо людина відмовляється вакцинуватися, їй знадобиться регулярно робити експрес-тест на коронавірус або надати підтвердження недавнього одужання від Covid-19.

Хто не має covid-сертифікату, буде зобов'язаний взяти неоплачувану відпустку. Контролюватимуть дотримання цього правила будуть роботодавці.

Проте і самих співробітників за порушення штрафуватимуть: їм доведеться сплатити до 1500 євро.

Введення обов'язкових covid-сертифікатів викликало протест серед противників щеплення. Деякі робітники навіть відмовилися виходити на роботу.

Як пише CNN, масштабна акція протесту спалахнула у головному порту міста Трієст: там близько 6 тисяч робітників пригрозили заблокувати роботу порту.

А втім, великі акції протесту в Італії тривають вже декілька днів – відколи стало відомо про намір уряду запровадити обов'язкові covid-сертифікати. Зокрема, 9 жовтня десятки тисяч людей вийшли на вулиці столиці країни – Риму.

Наразі в Італії вже понад 80% населення старше 12 років повністю вакциновано проти коронавірусу. Ця держава стала першою серед демократичних країн, де ввели таке правило. До цього схоже нововведення запровадили в Китаї: там невакцинованим жителям деяких міст вже загрожує відповідальність у разі поширення інфекції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: