Коли США почнуть навчання українців на F-16? Відповідь Пентагону

Коли США почнуть навчання українців на F-16? Відповідь Пентагону
Винищувач F-16
фото: Wikimedia Commons

Льотна підготовка розпочнеться на базі Національної гвардії Морріс у штаті Аризона

Сполучені Штати Америки планують розпочати навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 вже у жовтні. Про це заявив представник Пентагону Патрік Райдер на брифінгу.

За його словами, льотна підготовка розпочнеться в жовтні на базі Національної гвардії Морріс у Тусоні, штат Аризона.

Хоча наразі невідомо, скільки українців візьмуть участь у тренуваннях, у Пентагоні очікують кілька пілотів і десятки супроводжуючих, розповів Райдер.

«Україна визначить кількість пілотів, які, на її думку, мають пройти навчання. Це, по суті, збільшить можливості коаліції з підготовки таких пілотів. Це ще один майданчик для навчання», – зазначив посадовець.

Представник Пентагону уточнив, що США очікують від усіх українських пілотів, які приїдуть на навчання, достатнього рівня володіння англійською мовою. Курси з англійської мають стартувати у вересні.

Після завершення навчання Україні будуть надані винищувачі, запевнив Райдер.

«Я не збираюся розмірковувати про те, коли будуть поставлені літаки F-16... Коли навчання буде завершено, європейці захочуть надати літаки F-16, і США підтримають ці зусилля в межах процесу передачі літаків третім сторонам», – підкреслив представник Пентагону.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере під час візиту до України 24 серпня оголосив, що його країна ухвалила рішення передати ЗСУ сучасні західні літаки F-16. 

Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що коаліція винищувачів буде розширюватися, тож Україна отримає більше винищувачів, аніж те, що вже пообіцяли союзники.

Читайте також: Винищувачі F-16 – «чарівна паличка» для України?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: