Аграрії вимагають зустрічі з президентом. Інакше – акції протесту

Аграрії вимагають зустрічі з президентом. Інакше – акції протесту

На думку аграріїв, нинішня економічна політика держави руйнує галузь

Аграрії вимагають зустрічі з керівництвом держави, щоб пояснити всю згубність нинішньої економічної політики. Відповідне звернення до президента, прем’єр-міністра та голови парламенту сьогодні надіслали Аграрна партія, Всеукраїнський страйковий комітет і профільні аграрні асоціації.

Економічна політика останніх років веде до руйнування основи української економіки та подальшого зубожіння українців, сказано у зверненні.

«Проект бюджету на 2017 рік не містить анонсованого урядом сприяння аграрному виробництву. Насправді пропоновані зміни остаточно руйнують галузь, яка дає на сьогодні половину ВВП і кожен другий долар валютних надходжень. Уряд не запропонував дієвих стимулюючих правил оподаткування. Натомість заплановано податкові зміни, що дедалі глибше заганятимуть економіку в тінь. Зокрема, йдеться про скасування спеціального режиму ПДВ для агровиробників», – наголошують автори звернення.

На їхню думку, анонсовану урядом підтримку аграріїв у розмірі 5,5 млрд грн не можна назвати реалістичною, оскільки невідомі джерела, з яких фінансуватимуться програми.

Існує реальна загроза стагнації у галузі експорту сільськогосподарської продукції. Угода про вільну торгівлю з ЄС практично не працює. Квоти для українського виробника вичерпуються за 3–5 місяців, – кажуть аграрії.

Крім того, велику небезпеку становлять постійні спроби запровадження вільного ринку землі в умовах відсутності комплексного законодавства, яке б унеможливило махінації із земельним ресурсом і гарантувало захист родючості землі.

«У Верховну Раду внесено і чекає розгляду закон №4010-а про емфітевзис. Цей проект фактично впроваджує ринок землі шахрайським методом підміни понять. На тлі падіння національної валюти і закриття багатьох виробництв зубожіння людей стало критичним. Спроба в цих умовах у прямий чи непрямий спосіб запровадити «дикий» ринок землі є безпрецедентним грабунком України», – сказано у зверненні.

Аграрна партія та профільні асоціації констатують, що згубна податкова політика вже призвела до різкого підвищення цін на харчі на 20-60%. Подальше нехтування проблемами аграріїв призведе до того, що економіка України втратить близько 150 млрд грн уже наступного року. Падіння загального рівня дієздатності економіки та фатальне зубожіння українців створюють вибухову соціальну атмосферу і загрожують існуванню держави.

«Із поразки окремих виробників складається поразка країни. На Україну чекає черговий виток зростання цін на продукти харчування. Бюджет ризикує вже наступного року недоотримати мільярди доходів. Влада повинна взяти курс на стимулювання виробництва, обґрунтовані податки, створення робочих місць, забезпечення гідного доходу кожного українця», – наголошують автори звернення.

Аграрна партія, Всеукраїнський страйковий комітет та профільні аграрні асоціації вимагають негайної зустрічі з президентом, прем’єр-міністром і головою Верховної Ради для обговорення податкової, бюджетної та земельної реформи. Якщо реакції з боку органів влади не буде протягом двох тижнів, аграрії залишають за собою право відновити масові акції протесту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Міністр агрополітики визнав, що тваринники сьогодні знаходяться у скрутному становищі
Міністр агрополітики визнав, що тваринники сьогодні знаходяться у скрутному становищі
Міністр агрополітики прокоментував скандал, в який потрапила Україна з китайським кредитом
Міністр агрополітики прокоментував скандал, в який потрапила Україна з китайським кредитом
ЄС збільшив квоти для українських сільгоспвиробників
ЄС збільшив квоти для українських сільгоспвиробників
Влада повинна припинити податковий грабунок аграріїв і не допустити зростання цін – Віталій Скоцик
Учасники Всеукраїнського страйку аграріїв направили керівництву держави свою резолюцію
В акції брали участь фермери, підприємці, керівники місцевих органів влади та народні депутати
«Сіно горить краще, ніж шини». Як аграрії оголошували «останнє попередження»
Мінагро не бажає працювати з аграріями щодо нормалізації оподаткування –Скоцик
Мінагро не бажає працювати з аграріями щодо нормалізації оподаткування –Скоцик
Голова Аграрної партії України Віталій Скоцик
Мінфін та Мінагропрод провокують провал кредитної програми МВФ - Скоцик
Україна стала світовим лідером з експорту борошна
Україна посіла перше місце у світі за експортом борошна
Лідер Аграрної партії нагадав, що Україна входить у топ-25 країн з найвищими податками
Ліквідація спрощеної системи оподаткування призведе до нової хвилі закриття підприємств - Скоцик
Дата публікації новини: