Білий дім закликав Кремль відпустити учасників антикорупційних протестів в РФ

Білий дім закликав Кремль відпустити учасників антикорупційних протестів в РФ
Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер

У США рішуче засуджують затримання мирних демонстрантів в Росії

Білий дім закликав Росію звільнити затриманих учасників протестних акцій 12 червня.

«США рішуче засуджують затримання сотень мирних демонстрантів по всій Росії 12 червня», - сказав на брифінгу у Вашингтоні прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, повідомляє Reuters.

За словами Спайсера, «США будуть стежити за ситуацією».

«Закликаємо уряд Росії негайно звільнити всіх мирних демонстрантів», - сказав речник Білого дому.

Нагадаємо, сьогодні в 187 російських містах пройшли організовані фондом Навального антикорупційні акції протесту

На акціях проти корупції в Москві і Санкт-Петербурзі було затримано близько 1,2 тис. осіб. Зокрема, в столиці РФ йдеться про близько 679 затриманих, які перебувають у 38-ми відділеннях.

Напередодні Олексій Навальний заявив, що узгоджений з мерією мітинг на проспекті Сахарова в Москві не може відбутися через тиск влади, яка заборонила використовувати звукопідсилюючу апаратуру і відеоекрани на мітингу. У своєму блозі Навальний закликав своїх прихильників вийти на мирну акцію в центрі міста на Тверській вулиці.

Опозиціонеру Олексію Навальному, який сьогодні був затриманий правоохоронцями закидають повторне адміністративне правопорушення і йому загрожує до 30 діб адмінарешту. Політика вже доставили в суд.

Прокуратура Москви в ніч на понеділок випустила попередження організаторам антикорупційної акції в центрі російської столиці про «неприпустимість порушень закону».

У Москві ще з ночі проти 12 червня влада почала ретельно готуватися до акції протесту, організовану Олексієм Навальним. На вулицях столиці РФ з'явилися високі барикади з мішків з піском, а за ними - протитанкові ліжаки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: