Біля «Інтера» чергують мітингувальники: люди не пускають працівників в офіс

Біля «Інтера» чергують мітингувальники: люди не пускають працівників в офіс

Активісти обіцяють, що блокада буде безстроковою, поки телеканал не припинить мовлення

Близько півсотні активістів перебувають біля будівлі телеканалу «Інтер». Мітингувальники не пускають співробітників телеканалу в офіс. Про це повідомив телеканал «112 Україна».

«Зараз біля будівлі «Інтера» перебуває близько півсотні людей. Вранці працівники «Інтера» намагалися пройти до будівлі, проте їм перешкоджають учасники блокади. Кажуть, блокада буде безстроковою, поки канал не припинить мовлення, оскільки вбачають російський слід у мовленні. Мітингувальники обіцяють не палити шини, однак не будуть пускати працівників», – повідомив журналіст з місця події.

Відзначають, що на місці перебувають кілька пожежних машин і патрульні поліцейські.

Раніше телеканал повідомляв, що подав до Генпрокуратури України, МВС, СБУ, Нацполіції заяву про скоєння злочину у вигляді перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Нагадаємо, біля офісу телеканалу «Інтер» на вул. Дмитрівській мітингувальники розбили намети і залишились там ночувати. Вони заявили, що їхня акція є безстроковою. Також під будівлю принесли шини.

Як повідомлялося, вчора у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі, пошкоджена телестудія.

Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею «Інтера» у Києві, їх та доправлено до відділків поліції, де буде перевірятися їх причетність до інциденту.

За даними поліції, пікет з підпалом шин та напад на будівлю скоїла група людей – приблизно 20 осіб. За фактом пожежі у приміщенні телеканалу відкрито провадження за двома статтями – 296 «Хуліганство» та 194 – «Умисне знищення або пошкодження майна».

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомили, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження. Сьогодні коментарі «Главкому» народний депутат «Народного фронту» Антон Геращенко розповів, що сервери, на яких знаходився відеонагляд будівлі телеканалу «Інтер», виявилися пошкодженими

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: