Депутат Держдуми: терористи ІДІЛ стратили обох полонених у Сирії росіян

Депутат Держдуми: терористи ІДІЛ стратили обох полонених у Сирії росіян
Григорій Цуркану (ліворуч) та Роман Заболотний (праворуч)

Раніше повідомлялося про страту лише одного росіянина

Росіяни Роман Заболотний і Григорій Цуркану, яких терористи «Ісламської держави» напередодні взяли в полон, загинули від рук бойовиків.

Про це «Риа Новости» заявив заступник голови комітету Держдуми Віктор Водолацький.

За його інформацією, росіяни повинні були заявити про вступ до «Ісламської держави», проте ні Заболотний, ні Цуркану «не підкорялися вимогам терористів. За це бойовики їх убили», - зазначає видання.

Сьогодні депутат міської думи Ростова-на-Дону Анатолій Котляров з посиланням на власні джерела повідомляв, що у Сирії стратили росіянина Романа Заболотного, який потрапив в полон до терористів ІДІЛ.

«По другій людині (Цуркану, - ред.) у мене інформації немає, він не з Ростовської області», - заявляв Котляров.

Нагадаємо, 3 жовтня терористична організація «Ісламська держава» опублікувала відео, на якому, за її твердженням, зняті двоє російських військових, захоплених в полон в боях за сирійське місто Дейр-ез-Зор.

Один із полонених - росіянин Григорій Цуркану, який раніше воював на Донбасі, можливо, у складі так званої «приватної військової компанії Вагнера».

У Кремлі заявляли, що ретельно перевірять інформацію про те, що двоє чоловіків, захоплених бойовиками угруповання «Ісламська держава», є росіянами, і якщо це підтвердиться, про них потурбуються.

За офіційними даними міністерства оборони РФ, за час операції в Сирії загинули близько 40 російських військових. ЗМІ неодноразово повідомляли про загибель у Сирії російських найманців, які воюють за контрактом з приватною військовою компанією «Вагнер». Міноборони не підтверджує інформацію про загибель найманців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: