Глава парламенту Грузії порівняв Саакашвілі з опудалом і звинуватив у програші ЄНР на виборах

Глава парламенту Грузії порівняв Саакашвілі з опудалом і звинуватив у програші ЄНР на виборах
Фото Фокус

Усупашвілі наголосив, що результати парламентських виборів 2016 року могли бути іншими

Глава нинішнього парламенту Грузії Давид Усупашвілі вважає, що рейтинг своєї партії на виборах, що відбулися 8 жовтня, зіпсував сам її лідер, екс-президент Міхеїл Саакашвілі, пише «Регнум».

Спікер наголосив, що результати парламентських виборів 2016 року могли бути іншими. За його оцінкою, Саакашвілі виступив під час виборчої кампанії в ролі опудала, і якби не він, результати виборів були б іншими.

«Міхеїл Саакашвілі успішно зіграв роль опудала. Я впевнений, що сумарний вибір народу був би іншим, якби Саакашвілі сам не зіпсував справу своєї партії і країни своїми погрозами щодо прокладання тунелю. В результаті народ знову опинився там, де був у 2012 році, тобто злякався, що повернеться ще більш збуджений Саакашвілі і все почнеться спочатку. Тож вирішальний вплив на вибори справило старанне входження Саакашвілі в роль, розписану для нього Бідзіною Іванішвілі», – пояснив Усупашвілі.

Як повідомлялось, дружина Саакашвілі Сандра Рулофс заявила, що її чоловік повернеться в Грузію, навіть якщо йому для цього доведеться копати тунель.

Нагадаємо, парламентські вибори в Грузії відбулись 8 жовтня. За попередніми даними ЦВК, до парламенту Грузії проходить три партії, причому найбільше місць отримала правляча «Грузинська мрія». Вона випередила свого головного конкурента – партію Міхеїла Саакашвілі «Єдиний національний рух» – на 20%. Такий результат став неприємною несподіванкою для самого Саакашвілі, якого раніше здивували дані екзит-полу GfK, що також показали відставання ЄНР від «Грузинської мрії», хоча й не таке істотне.

Ще до закінчення підрахунку голосів опозиціонери – ЄНР та кілька інших політсил – заявили про фальсифікації виборів владою, про численні факти насильства і підкупу. Водночас низка міжнародних спостерігачів – ЄС, ОБСЄ та НАТО, а також кілька міжнародних організацій та ГУАМ – визнали вибори конкурентними.

Грузини ж у соціальних мережах сприймають те, що сталося, без особливого драматизму, нагадуючи «націоналам» про те, що не можна роками ховатися за постаттю третього президента і згадувати старі заслуги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: