Гонтарева не знає, куди зникли гроші Пенсійного фонду Нацбанку

Гонтарева не знає, куди зникли гроші Пенсійного фонду Нацбанку

За словами Гонтаревої, НБУ писав правоохоронцям 4 заяви про злочини у корпоративному Пенсійному фонді

У Національному банку не знають, куди зникли кошти його корпоративного Пенсійного фонду, чим завершилося розслідування СБУ, і чи був хтось покараний за розкрадання. Про це сьогодні на прес-конференції заявила голова НБУ Валерія Гонтарева.
«Ми не тільки це все почали, не тільки подали позови до правоохоронних органів. Ви можете ознайомитися... цій історії більше ніж два роки. Вся детальна інформація є на сайті нашого Пенсійного фонду. Є детальні аудиторські звіти за 2014, за 2015 роки. За 2015 рік уже буде опублікований зараз. Все подано до правоохоронних органів ще два роки тому. Ви можете отримати цю інформацію, вона вся є», - заявила Гонтарева.

За її словами, НБУ писав правоохоронцям 4 заяви про злочини у корпоративному Пенсійному фонді.
Раніше повідомлялося, що компанія Валерії Гонтаревої «Інвестиційний капітал Україна» продала недержавному пенсійному фонду Нацбанку «сміттєвих» цінних паперів на суму близько 500 млн грн, які потім були списані. Про це свідчать оприлюднені ЗМІ документи з фондової біржі «Перспектива». Угоди з купівлі сумнівних облігацій для НПФ НБУ відбувалися як протягом 2013-2014 років, коли Гонтарева була керівником і співвласником ICU, так і в серпні-вересні 2014 року, коли вона вже очолювала Нацбанк. У лютому 2015 року СБУ порушила кримінальні справи у зв'язку з розтратою коштів вкладників недержавного Пенсійного фонду Нацбанку.
Недержавний Пенсійний фонд Нацбанку вважається найбільшим в Україні. Він об'єднує понад 10 тисяч співробітників НБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: