Гонтарева вважає, що Янукович інвестував в Україну

Гонтарева вважає, що Янукович інвестував в Україну

Купувати ОВДП - це не виведення грошей, а інвестування в Україну, заявила Гонтарева

Купівля облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) є не виведенням капіталу, а інвестуванням в Україну. Про це сьогодні заявила голова Національного банку Валерія Гонтарева, коментуючи питання журналіста про участь її компанії «Інвестиційний Капітал Україна» (ICU) у придбанні ОВДП для компаній Януковича-Арбузова в кінці 2013 року.
«Знаєте, я не буду коментувати на монетарній політиці жодних звинувачень. Але можете почитати інформацію дворічної давнини, тому що купувати ОВДП - ну це не виведення грошей, а інвестування в Україну. І якщо компанія ICU якісь брокерські або щось там надавала послуги, то, ну яке це має до мене відношення ось сьогодні? І ваше запитання? Тому... Я не вважаю, що це монетарне питання сьогодні. І тому що... Ну, це інформація, як небилиці, які тут висмоктують з пальця, тому що більше нічого розповісти», - заявила Гонтарева.

Нагадаємо, «Главком» опублікував докази того, що компанія «Інвестиційний Капітал Україна», якою Гонтарева керувала до приходу в НБУ, має безпосереднє відношення до арештованих в «Ощадбанку» коштів оточення екс-президента Віктора Януковича.
Протягом листопада-грудня 2013 року ICU викупила валютні облігації на загальну суму 10,7 млрд грн. Згідно з документами, угоди проведені для клієнтів ICU: WONDERBLISS LTD, QUICKPACE LIMITED, SABULONG TRADING LTD, Akemi MANAGMENT LIMITED, KATIEMA ENTERPRISES LIMITED, LORICOM HOLDING GROUP LTD, FOXTRON NETWORKS LIMITED. У 2014 році активи цих компаній в українських банках арештовані. «Главком» звертає увагу, що ICU обслуговувала компанії, які відмивали кошти Віктора Януковича, в той час, коли головою ради директорів компанії була нинішня глава НБУ Валерія Гонтарева.
За інформацією нардепа Олександра Кірша, в Генпрокуратуру спущено вказівку не чіпати Валерію Гонтареву, тому ГПУ відмовляється коментувати справу про гроші Януковича в «Ощадбанку», фігурантом якої є чиновниця. На думку екс-заступника генерального прокурора Віталія Каська, за два роки Генпрокуратура не просунулася ні на крок у розслідуванні справи про гроші Януковича в Ощадбанку ». Заммінстра юстиції Наталія Севостьянова вважає, що гроші Януковича можуть бути для України втрачені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: