Група сенаторів США має намір перешкодити Трампу скасувати санкції проти РФ

Група сенаторів США має намір перешкодити Трампу скасувати санкції проти РФ

Незабаром сенатори подадуть законопроект, який дозволив би запобігти скасуванню санкцій проти РФ

Група американських сенаторів з обох партій має намір перешкодити президенту США Дональду Трампу скасувати санкції проти Росії без схвалення Конгресу.

Про це пише Politico.

В неділю, 22 січня, сенатори Чак Шумер (демократ) і Джон Маккейн (республіканець) заявили, що слід зробити все для того, щоб Трамп не зміг провести таку операцію і послабити санкції проти Росії. В ефірі телеканалу ABC Маккейн і Шумер сказали, що вони незабаром подадуть законопроект, який дозволив би запобігти такому розвитку подій.

Сенатори Бен Кардін (демократ) і Ліндсі Грем (республіканець) також підтримують законопроект.

«Ми скасовуємо санкції - це каже Росії йти далі і втручатися в наші вибори, робити погані речі, це говорить Китаю, це говорить Ірану. Це було б жахливо. Тому цей законопроект, я сподіваюся, буде підтримано обома партіями», - заявив Шумер.

«Якщо ми не будемо зберігати ці санкції і навіть збільшимо їх, це буде стимулювати Володимира Путіна, який є військовим злочинцем», - заявив і собі сенатор Маккейн.

Поки що не зрозуміло, чи виставить лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл цей законопроект на голосування.

Заступник глави МЗС Польщі Конрад Шиманський заявив, що наразі не має підстав для скасування санкцій проти Росії. Необхідною передумовою для їх відміни є виконання Москвою Мінських домовленостей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: