Хорватський варіант деокупаціі Донбасу неминучий - Жебрівський

Хорватський варіант деокупаціі Донбасу неминучий - Жебрівський
Павло Жебрівський

Ще півроку тому Жебрівський був менш песимістичний і виступав виключно за мирний шлях розвитку подій

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає неминучим хорватський варіант деокупаціі Донбасу. Про це він сказав на прес-конференції в Краматорську, повідомляє «Остров».

Жебрівський зазначив, що не є великим оптимістом у питанні швидкого звільнення тимчасово непідконтрольних територій.

«Я не є таким оптимістом. Росіяни поставили все на паузу. Чекають, яку позицію займе (обраний президент США. - Ред.) Трамп», - сказав він, підкресливши, що Україна в жодному разі не готова поступатися своїми території.

За його словами, зараз потрібно облаштовувати підконтрольну Україні територію Донбасу, приділяти увагу учасникам переговорів для тиску на Росію і займатися подальшим будівництвом армії.

«Ми прийдемо, врешті-решт, до хорватського варіанту», - сказав губернатор, маючи на увазі, що можливий саме силовий шлях повернення непідконтрольних територій.

Показово, що ще півроку тому Жебрівський був менш песимістичний і виступав виключно за мирний шлях розвитку подій.

Як відомо, у 1995 році Хорватія після двох вдалих військових операцій «Блискавка» і «Буря» змусила бунтівну Сербську країну до підписання Ердутської угоди, за якою невизнана республіка за допомогою ООН була мирно інтегрована в Хорватію в 1998 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: