ЄБРР і Світовий банк видали перші кредити в гривні

ЄБРР і Світовий банк видали перші кредити в гривні
Гривневі позики

Гривневу позику отримали ОТП Лізинг і Auchan

Європейський банк реконструкції і розвитку видав перший кредит в гривні в еквіваленті $20 млн (приблизно 530 млн грн). Про це повідомили одразу два джерела – старший радник ЄБРР Антон Усов та генеральний директор ОТП Лізинг Андрій Павлушин.

Відповідний проект рада ЄБРР схвалила у середу, 7 червня. Кредит наданий терміном на 3 роки для розширення фінансування українських приватних компаній, в тому числі малого і середнього бізнесу.

«Ми працювали над цією угодою 7 місяців. Перший гривневий кредит ЄБРР в Україні за їхню 25-річну історію тут. Моя команда – герої. Ми беремо довгу гривневу позику на фінансування українських клієнтів у гривні на 3-4 роки», – написав на своїй сторінці у Facebook Павлушин.

Одночасно, про перший виданий кредит у гривні повідомила структура Світового банку – Міжнародна фінансова корпорація (IFC). Одержувачем позики стала компанія Auchan Retail.

Кредит у розмірі $15 млн (приблизно 400 млн грн) Auchan отримає терміном на 8 років

IFC та Auchan є партнерами з 2013 року, коли IFC надала кредит Auchan у розмірі $30 млн на розвитку роздрібної торгівлі продовольчими продуктами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: