Касперський погодився дати свідчення в Конгресі США

Касперський погодився дати свідчення в Конгресі США
Російський IT-бізнесмен Євген Касперський

Темою обговорення в комітеті з технологій стане безпека використання програмного забезпечення, розробленого російською компанією

Співзасновник і виконавчий директор російської антивірусної компанії «Лабораторія Касперського» Євген Касперський, погодився дати свідчення на слуханнях у Конгресі США наприкінці вересня.

Про це йдеться в листі Касперського, передає Reuters.

Як зазначає агентство, поява перед Конгресом була б найгучнішою спробою Касперського спростувати давні звинувачення в тому, що його фірма може вести шпигунство на користь Кремля.

«Я ціную і приймаю запрошення для дачі свідчень перед комітетом палати представників США з питань науки, космосу та технологій, і, якщо я зможу отримати прискорену візу, я з нетерпінням чекаю на публічне обговорення тверджень про мою компанію та її продукти», - написав Касперський.

Наголошується, що темою обговорення в комітеті з технологій стане безпека застосування програмного забезпечення, розробленого російською компанією.

Процедура дачі свідчень має відбутися 27 вересня, крім Касперського, у ній візьмуть участь незалежні американські експерти з кібербезпеки.

Нагадаємо, федеральний уряд прийняв рішення очистити свої комп'ютерні системи від всіх програм, розроблених відомою російської компанією з кібербезпеки «Лабораторія Касперського», проти якої ведеться розслідування ФБР на предмет можливих зв'язків з російськими службами безпеки.

Відомство направило відповідну директиву, яка наказує припинити використання інформаційних продуктів компанії з Росії.

«Директива закликає міністерства та агентства визначити використання або присутність продуктів «Касперського» на своїх інформаційних системах протягом 30 днів», - ідеться в повідомленні.

Також відомствам наказали розробити детальний план щодо усунення і припинення поточного та майбутнього використання цих продуктів упродовж 60 днів.

Раніше повідомлялося, що російська компанія - розробник антивірусних програм «Лабораторія Касперського» розробляла спеціальні технології для Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії і передавала їй дані хакерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: