Клімкін назвав обстріли Авдіївки воєнним злочином

Клімкін назвав обстріли Авдіївки воєнним злочином
Павло Клімкін

Міністр пов'язує активізацію бойовиків зі зниженням температури

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав активізацію обстрілів у районі Авдіївки свідомою дестабілізацією з боку Росії. Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції у Маріуполі.

«Російсько-терористичні війська скоюють воєнний злочин, нападаючи на Авдіївку... Не виключаю, що це пов'язано з періодом зниження температури. Ситуація навколо Авдіївки важлива і для Маріуполя. Зараз без тепла і електрики страждають десятки тисяч людей», – зазначив він.

Клімкін також нагадав, що МЗС звернулося до всіх міжнародних партнерів із проханням відреагувати на посилення обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

«Я готовий до будь-яких зустрічей на будь-якому рівні, в рамках «нормандського формату» у тому числі. Але нам потрібні не зустрічі заради зустрічей, а результат. Потрібно послідовно тиснути на РФ, щоб примусити її виконувати домовленості. Ідея Росії зараз – злізти з логіки Мінських домовленостей», – додав міністр.

Нагадаємо, вже третю добу Авдіївка перебуває під масованими обстрілами бойовиків. У місті, де немає світла, води та опалення, оголошено надзвичайний стан. На місці головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським розгорнуто оперативний штаб, куди увійшли посадові особи ВЦА та силовики. Президент України Петро Порошенко сьогодні, 31 січня, збирає військовий кабінет Ради національної безпеки і оборони через загострення ситуації в районі Авдіївки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: