Конфісковані гроші Януковича мають бути прописані в бюджеті – екс-міністр економіки

Конфісковані гроші Януковича мають бути прописані в бюджеті – екс-міністр економіки
Володимир Лановий

Лановий заявив, що досі не відомо, де так звані гроші Януковича, куди і на які цілі вони підуть

Конфісковані 1,5 млрд доларів коштів з рахунків президента-втікача повинні бути прописані у бюджеті 2017 року в дохідній частині. Їхнє витрачення має бути задокументоване у бюджеті 2018 року. Станом на сьогодні, ніхто не знає, де ці гроші, куди і на які цілі підуть кошти. Таку думку висловив колишній міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

«Забрали у Януковича 1,5 млрд доларів. Куди ці гроші пішли? Як вони розподілилися? Нам тільки якісь керівники уряду повідомили, що вони направлять кудись. Ні, так не має бути. Все повинно бути розписано, кожна позиція має бути проголосована, а не розказувати влітку, коли немає парламенту, що ви будете направляти  (кошти.  - Ред.)», - говорить Лановий.

Екс-міністр занепокоєний, що розгляду питання стосовно коштів Януковича не було. Є лише суцільні розмови.

«Я хочу нагадити таку ж ситуацію із «Криворіжсталлю» у 2005 році. Тоді 4,5 млрд доларів США отримала держава від перепродажу «Криворіжсталі». Ніхто ніяких інновацій в бюджет не вносив, і невідомо куди ділися ці 4,5 млрд доларів. А ці кошти дуже були б потрібні Україні у 2008 році, коли була криза і гривня провалилася. Я думаю, що те ж буде і з конфіскованими грошима Януковича. Бо всі думають тільки про те, як розхапати гроші», - продовжує Лановий.

«Гроші Януковича» повинні бути задокументовані, зазначив він.

«Має бути доповнення статті про доходи (бюджету 2017. – Ред.) і вказана сума як в гривнях , так і в доларах. Казначейству потрібен розпис цих грошей. Якщо ці кошти будуть розподіляти, то все має бути прописано, куди і на що. Громадськість має бачити, знати і контролювати, чи використані гроші чи ні», - резюмував колишній міністр економіки.

Нагадаємо, що перерахунок близько 1,5 млрд дол. коштів, викрадених командою екс-президента України Віктора Януковича, на єдиний рахунок Державного казначейства України завершився. Про це повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook у квітні 2017 року. 

Згодом, Transparency International Ukraine стверджувала, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська відкрила провадження у зв’язку з тим, що рішення суду про конфіскацію $1,5 млрд, які належали оточенню екс-президента Януковича, досі не оприлюднено

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: