Корчак побачила, що міністр Петренко хоче поставити на чолі НАЗК свою людину

Корчак побачила, що міністр Петренко хоче поставити на чолі НАЗК свою людину
Корчак: В нашому випадку колегіальність – це запобіжник від хибного прийняття рішень
Фото: Станіслав Груздєв / «Главком»

Корчак розповіла про вади закону «Про запобігання корупції»

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявляє, що міністр юстиції Павло Петренко через пропоновані ним законодавчі зміни має намір поставити керувати агентством свою людину. По це вона розповіла в інтерв’ю «Главкому».

За її словами, у закон «Про запобігання корупції» має певні вади, але замість їх виправлення, вносяться законодавчі пропозиції, що стосуються інших питань.

«Якщо говорити про принципову ваду закону «Про запобігання корупції», яка заважає працювати нашому колегіальному органу, – то це відсутність чіткого розмежування повноважень між головою та членами агентства. І коли до Верховної Ради вноситься урядовий законопроект, ініційований міністром Петренком, щодо зміни колегіального принципу вирішення поточних питань на одноособове, то це велика загроза для функціонування органа. Я б сказала, що це спроба під гаслом «боротьби з безвідповідальною колегіальністю» поставити керувати агентством свою людину. Звісно, коли мова йде про прийняття оперативних рішень, одноосібне прийняття рішень дуже корисне. В нашому випадку колегіальність – це запобіжник від хибного чи свавільного прийняття рішень», - сказала вона.

Нагадаємо, міністр юстиції України Павло Петренко вважає, що керівництво НАЗК має написати заяви про звільнення і піти у відставку.

Кабінет міністрів України достроково припинив повноваження члена Національного агентства щодо запобігання корупції Руслана Рябошапки, задовільнивши його заяву.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: