Лідерів бойовиків має бути усунуто від влади ще до виборів – Єлісєєв

Лідерів бойовиків має бути усунуто від влади ще до виборів – Єлісєєв
Вибори на Донбасі

За словами представника Адміністрації президента, законно обрані в 2010 році органи повинні відновити свою роботу і повноцінно функціонувати

Українська сторона наполягає на усуненні від влади ще до місцевих виборів лідерів псевдодержавних утворень, створених в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Про це розповів заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна». 

«Це питання принципове, і ми вважаємо, що всі структури, створені в окремих районах Донецької та Луганської областей у період, починаючи з 2014 року, включаючи незаконні псевдозаконодавчі і виконавчі органи, а також глави цих псевдодержавних утворень, повинні бути розпущені ще до проведення місцевих виборів», – сказав він.

Він додав, що наразі «поширюється міф, що не можна усунути фейкову владу, оскільки нібито утвориться вакуум у владі».

«Це неправда. З правової точки зору єдиними легітимними органами місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей є органи місцевого самоврядування, обрані у 2010 році. Відповідно до Конституції України та закону про місцеве самоврядування, вони забезпечують виконання своїх повноважень до моменту проведення нових виборів», – наголосив заступник глави АП.

Таким чином, за словами Єлісєєва, законно обрані в 2010 році органи повинні відновити свою роботу і повноцінно функціонувати.

Нагадаємо, 19 жовтня відбулася зустріч глав держав у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) в Берліні (Німеччина).

Переговори вели президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і їхні делегації.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що Росія підтримала розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі. А також йшлося про ймовірність проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

Раніше Порошенко запевнив: до виконання пакету безпеки на Донбасі вибори не відбудуться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: