Луценко – Януковичу: Ласкаво просимо до Києва, на вас чекають справедливість і закон

Луценко – Януковичу: Ласкаво просимо до Києва, на вас чекають справедливість і закон
Екс-президент-утікач Віктор Янукович

Луценко вважає найбільш правильним очний допит Януковича в українському суді

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає найправильнішим формат очного допиту екс-президента Віктора Януковича у справах Майдану і закликає його повернутись до України. Про це він сказав у Гаазі журналістам.

«У Генпрокуратури немає жодної компетенції для налагодження зв'язку (для проведення допиту в режимі відеоконференції. – Ред.). Я взагалі вважаю найбільш правильним очний допит Януковича в українському суді», – сказав Луценко, коментуючи майбутній допит екс-президента в режимі відеоконференції.

Генпрокурор наголосив, що він особисто вважає це найефективнішим способом отримання необхідних свідчень.

При цьому Луценко висловив сумнів у тому, що за допомогою скайпу можна отримати цінні свідчення для розслідування.

«Останнім часом Янукович вимагає очних ставок, надання йому певних доказів, – welcome to Ukraine, ласкаво просимо до Києва: приїжджайте будь ласка, Вікторе Федоровичу, на вас чекають справедливість і закон», – закликав Луценко.

Нагадаємо, Святошинський районний суд Києва отримав повідомлення від Ростовського обласного суду РФ про можливість проведення 25 листопада допиту в режимі відеоконференції Януковича як свідка у справі про обвинувачення колишніх співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут» Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського у вбивстві 48 активістів Майдану.

22 листопада у Святошинському райсуді заявили про готовність організувати Януковичу допит у режимі відеоконференції.

Як повідомляв «Главком», Генеральна прокуратура України провела переговори з офісом прокурора Міжнародного кримінального суду, під час яких було досягнуто розуміння подальшого спільного алгоритму дій України та МКС щодо притягнення до відповідальності чиновників режиму Януковича, керівництва РФ за злочини на Донбасі.

Луценко заявив, що Україна може вести судову справу проти Віктора Януковича і без залучення Міжнародного кримінального суду в Гаазі, однак для цього ще потрібно прийняти законодавчі зміни про особливості заочного розслідування організованих злочинних угруповань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: