Луценко заявив, що слідство близьке до розкриття вбивства Вороненкова

Луценко заявив, що слідство близьке до розкриття вбивства Вороненкова
Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва

Генпрокурор не схильний пов'язувати вбивство Вороненкова із вбивством полковника ГУР Максима Шаповала

Генпрокуратура близька до розкриття вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю проекту Радіо Свобода «Настоящее время».

Він також зазначив, що не схильний пов'язувати вбивство Вороненкова із вбивством полковника ГУР Максима Шаповала.

«Я не схильний з'єднувати справу Вороненкова з нинішнім. Ми близькі до розкриття цієї справи, і це зовсім інша лінія», - сказав Луценко.

Коментуючи вбивство Шаповала, генпрокурор зазначив, що є всі підстави кваліфікувати його як терористичний акт.

«Розслідування вестиме Служба безпеки України під процесуальним керівництвом військової прокуратури. Очевидно, ці слова вам підказують, що ми підозрюємо спецслужби Російської Федерації в скоєнні терористичного акту на території столиці України», - сказав він.

Нагадаємо, Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва, коли прямував на зустріч з іншим екс-депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим. Екс-депутат отримав кулю в шию, дві в обличчя, одну в живіт і помер на місці. Вбивцею Вороненкова виявився 28-річний екс-боєць Нацгвардії Павло Паршов, уродженець Севастополя, який жив у Дніпрі.

Наразі відомо, що Ярослав Тарасенко, заарештований на два місяці у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, за даними прокуратури, привіз кілера до місця вбивства депутата.

Читайте також Вбивство «суперсвідка». Як Україна не вберегла Вороненкова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: