Люди голосували за Brexit через брак знань про Євросоюз, - британський бізнесмен

Люди голосували за Brexit через брак знань про Євросоюз, - британський бізнесмен

Жителі Об’єднаного Королівства подумали, що вихід з ЄС допоможе їм подолати власні проблеми

Перемога на британському референдумі прибічників виходу країни з Європейського союзу обумовлена, у першу чергу, нерозумінням британців «того, чим насправді є Євросоюз». Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловив британський бізнесмен Роберт Стівенсон-Падрон, голова Penrose Care.

«Я думаю, що в основному це пов'язано з нездатністю керівництва держави до роз’яснювальної роботи, а також через велику кількість дезінформації з боку прибічників виходу з ЄС», - сказав він.

Також, за його словами, це було «протестне голосування»: британці вважали, що через вихід з Євросоюзу їм вдастся вирішити власні поточні проблеми. «Чи будуть їхні проблеми вирішені завдяки виходу з ЄС, а я не думаю, що так станеться, покаже час», - відзначив Стівенсон-Падрон.

Третьою причиною перемоги прибічників виходу Великобританії з ЄС бізнесмен назвав ефективну популістську риторику, зокрема, Найджела Фараджа та його Партії незалежності Об’єднаного Королівства. Не останню роль, за словами експерта, відіграв його широко розповсюджений скандальний плакат, на якому зображений натовп мігрантів та заклик припинити це шляхом виходу з ЄС.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великобританії в ЄС пройшов 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв піти у відставку через три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азіатські фондові біржі. Багато економістів і експерти попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великобританії після референдуму про вихід з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: