Меркель знову вимагає від Порошенка виборів на Донбасі

Меркель знову вимагає від Порошенка виборів на Донбасі

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала президента Петра Порошенко виконати мінські домовленості.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters із посиланням спікера уряду ФРН.

Телефонна розмова відбулася між сторонами сьогодні, 17 вересня.

«Канцлерка висловила думку, що наступні тижні мають бути використані для вирішального кроку вперед», - заявила речниця.

За її словами, під час розмови Меркель сказала Порошенку, що важливо, щоб і Росія, і Україна демонстрували політичну волю досягти угоди.

У повідомленні Адміністрації президента України про цю телефонну розмову прес-служба Петра Порошенка відзвітувала, що співрозмовники «обговорили ситуацію з безпеки» на Донбасі, а президент наголосив на необхідності повного припинення вогню російськими бойовиками і звільненні всіх заручників.

Нагадаємо, виступаючи під час відкриття саміту Ялтинської Європейської стратегії у Києві президент Порошенко заявив, що без виконання Росією своїх зобов'язань у сфері безпеки на Донбасі Україна не зробить ані кроку вперед.

«Жодного кроку вперед, доки російська сторона не відведе свої війська на бепечну відстань і не здійснить заходів у сфері безпеки», – сказав він.

При цьому Порошенко наголосив, що Україна вже 2,5 року бореться проти російської агресії. «Це не громадянська війна, не конфлікт в Україні, не щось інше, це просто агресія Російської Федерації проти суверенної і незалежної, вільної та демократичної України», – додав він.

Президент наголосив: Росія повинна вивести свої війська з території України. Він додав, що РФ не виконує взяті на себе раніше зобов'язання. «Україна виконує взяті на себе зобов'язання. Що зробила Росія? Нічого», – зауважив глава держави.

Нагадаємо також, що Порошенко заявляв про нездатність окупаційної влади забезпечити належний соціальний рівень в окупованому Криму. У своїй промові Порошенко зазначив, що окупований Крим перетворюється на справжній концентраційний табір. Порошенко попередив, що представники Криму, які потраплять до Держдуми РФ, опиняться у санкційному списку. Він також закликав США до додаткових санкцій проти РФ за аналогом поправки Джексона-Веніка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: