МЗС України «жорстко» засудило запуск балістичних ракет КНДР

МЗС України «жорстко» засудило запуск балістичних ракет КНДР

Українські дипломати висловили повну підтримку Японії та Південній Кореї

Регулярні запуски балістичних ракет Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР), зокрема, зухвалий запуск одночасно чотирьох таких ракет 6 березня 2017 року є не лише прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, але й свідомою провокацією проти існуючої міжнародно-правової системи.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

«Україна жорстко засуджує такі дії Пхеньяна, закликає світове співтовариство вжити додаткових заходів для притягнення КНДР до відповідальності та висловлює у цьому зв’язку повну підтримку Японії та Південній Кореї», - повідомили у відомстві.

На думку МЗС, даний розвиток подій свідчить про те, що чинні санкції проти КНДР виявилися недостатніми. 

«Україна підтверджує свою налаштованість використати всі можливі важелі впливу в якості непостійного члена Ради Безпеки ООН для повернення КНДР до міжнародного правового поля», - резюмують українські дипломати.

Як повідомляв «Главком», Північна Корея знову запустила ракету великої дальності. Досі не встановлена ракета була запущена в Японське море.

Пізніше прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Північна Корея запустила одразу чотири балістичні ракети в бік Японського моря. За його словами, три з них пролетіли близько тисячі кілометрів, перш ніж впасти в море в ексклюзивній економічній зоні Японії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: