Нардеп розповів, як Росія може помститися за ракетні навчання поблизу Криму

Нардеп розповів, як Росія може помститися за ракетні навчання поблизу Криму
Дмитро Тимчук

Тимчук не виключив широкомасштабної агресії РФ, однак зазначив, що такий варіант є малоймовірним

Росія може по-різному відреагувати на науково-дослідницькі навчання Повітряних сил Збройних сил України поблизу Криму. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів нардеп від «Народного фронту», член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Тут можуть бути будь-які сценарії, починаючи з того, що нинішні попередження так і залишаться попередженнями і Росія жодних заходів не вживатиме проти України. Можливий локальний конфлікт уже на відкритій стадії – припустімо, варіант вторгнення та обстрілу української території на інших ділянках, окрім зони АТО», – сказав він.

Нардеп також не виключив і широкомасштабної агресії, однак зазначив, що такий варіант є малоймовірним. «Є стримуючий міжнародний фактор і є внутрішній російський фактор, тобто негативна економічна ситуація. Явно участь у двох театрах бойових дій РФ не витримає», – додав він.

Водночас Тимчук наголосив: ніщо не заважає президенту РФ Путіну під слушним приводом звернути операцію у Сирії та перенести її в Україну. «Це цілком може закінчитися третьою світовою – дивлячись яке озброєння застосує проти України Росія та в якому масштабі. Тобто сценарії можуть бути від нешкідливого до глобального», – резюмував він.

Нагадаємо, у період з 1-го по 2 грудня 2016 року у південній частині України відбудуться науково-дослідницькі навчання Повітряних сил Збройних сил України, під час яких буде проведено повітряні стрільби.

РФ звинувачує Україну у намірі провести ракетні стрільби в районі анексованого Криму. Про це йдеться в заяві федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації). У Росії зажадали негайно скасувати це рішення.

За словами секретаря РНБО України, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. «У цьому районі Україна не планує здійснювати ракетні випробування. Решта території на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України», – зазначив Олександр Турчинов, додавши, що ракетні випробування Україна здійснює в межах всіх міжнародних зобов'язань та договорів.

Після цього Росія прогрозила збивати українські ракети під час проведення навчань та знищувати ракетні установки. Крім того, сьогодні стало відомо, що Росія перекинула в окупований Крим зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої та середньої дальності (до 2500 км). У відповідь на це наше Міноборони заявило, що Україна не збирається скасовувати навчань і сама вирішуватиме, що їй робити на своїй території.

Детальніше читайте в інтерв’ю Дмитра Тимчука «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: