Парубій пояснив, чому не треба зараз починати ділити комітети

Парубій пояснив, чому не треба зараз починати ділити комітети
nr2.com.ua

Навіть в Європарламенті рекомендують, щоб ці зміни вводились з нового скликання

Питання зміни керівництва у комітетах через початок роботи коаліції у новій конфігурації є на порядку денному, повідомив в інтерв’ю «Главкому» голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Воно виходить з того, що, по-перше, багато посад голів комітетів є просто вакантними: Мартиненко, Геращенко, Гриневич (колишні голови парламентських комітетів, - «Главком») – ніхто ж не зайняв їхні посади. По-друге, є проблема відсутності представництва в комітетах, взагалі, деяких фракцій і групп», - зазначив він.

Він додав, що існують рекомендації місії Кокса щодо того, що кількість комітетів і кількість міністерств має співпадати. «Бо коли в міністра є кілька комітетів, він фізично не зможе всі їх відвідати. Але сказати, що вже є на це питання системна відповідь, було б неправильно», - підкреслив він.

За словами Парубія, навіть в Європарламенті, розуміючи всю специфіку парламентської роботи, рекомендують, щоб ці зміни вводились з нового скликання, осільки перерозподіл комітетів під час діючої сесії - це дуже вибухова річ.

«Я є швидше прихильником максимально легкого варіанту – заміни голів комітетів, а не тотального переформатування. Бо, відверто, коаліція не така масова, як того би хотілося. І напруга в залі з багатьох питань є настільки високою, що якщо запустити процес переформатування, боюсь, це може підняти температуру в залі занадто високо. Все може просто вибухнути», - пояснив Парубій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: