Порошенко вшанував пам’ять королеви Франції Анни Київської

Порошенко вшанував пам’ять королеви Франції Анни Київської
Петро Порошенко біля меморіалу Анні Київській

«Весь світ зараз буде знати Анну як Анну Київську і символ партнерських стосунків між Францією і Україною, між Парижем і Києвом», - заявив президент України

Під час робочої поїздки до Франції президент України Петро Порошенко відвідав місто Санліс, де вшанував пам’ять Анни Київської – королеви Франції та зустрівся з українською громадою Франції.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко розповів про результати сьогоднішніх переговорів з керівництвом Франції. «Дуже символічно, що ця зустріч відбувається фактично першою після парламентських виборів у Франції. Це яскрава демонстрація важливості для нового французького керівництва відносини з Україною, і наскільки першим пріоритетом зараз є Україна в європейській політиці», – зазначив він.

Президент додав, що якщо багато років до цього Україна була не суб’єктом, а є об’єктом політики, то нині нічого стосовно України не вирішується без України.

«Ніхто нам не висуває ніяких вимог, нас запитують: чим вам допомогти», – розповів Петро Порошенко.

За його словами, Україна в першу чергу потребує єдності та солідарності.

«Весь світ має зараз бути з нами в умовах російської агресії. Ви разом з нами маєте називати агресію – агресією, Росію – агресором, а Анну Київську – Анною Київською», – наголосив глава держави.

Він додав: «І навіть, коли росіяни хотіли вкрасти у нас нашу історію, ми цього не дозволимо. Весь світ зараз буде знати Анну як Анну Київську і символ партнерських стосунків між Францією і Україною, між Парижем і Києвом».

Президент також відвідав Абатство Святого Вікентія, яке буле засновано королевою Франції Анною Київською, та ознайомився з роботою Українського культурного центру, розміщеного в Церкві святого Бориса і Гліба.

21.

Нагадаємо, в понеділок президент Франції Емануель Макрон згадав київську княжну Анну Ярославну на брифінгу після зустрічі з українським колегою Петром Порошенком.

29 травня в Парижі президент Росії Володимир Путін назвав київського князя Ярослава Мудрого «нашим улюбленим князем», а його доньку Анну Ярославну – «руською Анною».

Після цього в українському і російському суспільствах здійнялася хвиля обговорень і суперечок на цю тему.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін поглузував із твердження Путіна про те, що київська княгиня Анна Ярославна - росіянка. Натомість він жартома сказав, що відтепер вважає Пушкіна «українцем».

Також нагадаємо, що французи в Україні зніматимуть фільм про Анну Ярославну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: