Посол ЄС пояснив, що заважає Євросоюзу надати Україні безвіз негайно

Посол ЄС пояснив, що заважає Євросоюзу надати Україні безвіз негайно
Фото з відкритих джерел

За словами Мінгареллі, наразі йдеться лише про юридичні формальності

Безвізовий режим для України почне працювати за кілька місяців. Про це в Харкові заявив посол ЄС в Україні Х'юго Мінгареллі. 

«Європейська влада прийняла рішення, що через кілька місяців громадяни України зможуть подорожувати до країн ЄС без віз. Це рішення вже було прийнято. Є згода всіх 28 країн ЄС. Безвізовий режим набуде чинності за кілька місяців. Я не можу назвати точну дату, але йдеться тільки про юридичні формальності всередині Європейського союзу», – сказав Мінгареллі.

Нагадаємо, що Європарламент переніс розгляд надання Україні безвізового режиму на 1 лютого 2017 р. Питання буде розглянуто євродепутатами у першому читанні.

Раніше очікувалося, що розгляд українського безвізу відбудеться 18 січня – саме такий прогноз містився на сайті ЄП.

Примітно, що датою  розгляду питання про скасування віз для громадян Грузії і досі лишається 18 січня.

Як відомо, згодом розгляд безвізового режиму для України та Грузії знову може бути об'єднано в один пакет – саме такий план передбачено рішенням країн-членів.

Раніше повідомлялося, що тріалог щодо безвізу для України та Грузії відбудеться у вівторок, 13 грудня.

Нагадаємо, комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, узгоджений з Європейським парламентом, щодо механізму призупинення безвізового режиму.

Європарламент може проголосувати за механізм призупинення безвізу вже наступного тижня.

Доповідач Європейського парламенту щодо безвізового режиму для України Марія Габріель просить головуючу в Раді Словаччину якнайшвидше розпочати тристоронні міжінституційні переговори (ЄП, ЄР та президентство), щоб проголосувати це питання на пленарному засіданні ЄП вже на початку січня наступного року. При цьому Габріель пояснила, що вже в середу, 14 грудня, буде розпочато міжінституційні переговори для Грузії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: