Путіна визнали непридатним для роботи в розвідці – однокурсник глави РФ

Путіна визнали непридатним для роботи в розвідці – однокурсник глави РФ
Володимир Путін

Стало відомим інститутське прізвисько глави РФ

Президент Росії Володимир Путін не був розвідником. Про це розповів однокурсник Путіна по Інституту КДБ, екс-розвідник СРСР Юрій Швець, пише «Гордон».

«Він узагалі не був розвідником. За результатами його навчання його було визнано непридатним для роботи в розвідці, не працював там жодного дня і був відправлений назад – туди, звідки приїхав», – зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, чим займався Путін у Німеччині, Швець сказав: «Була така програма для співробітників територіальних органів КДБ – «втішна» поїздка, найчастіше – до НДР. Мета – подивитися закордон, купити сервіз «Мадонна», цейсівську оптику і повернутися назад у свій територіальний орган. Тобто наші представники абсолютно не займалися там ані розвідкою, ані контррозвідкою. Адже «Штазі» – це була найпотужніша розвідувальна організація, і головне там було – не заважати».

Розповідаючи про роки навчання в Інституті КДБ, Швець зазначив: він не пам’ятає Путіна. «Думаю, найкраще це характеризує псевдонім, який йому дали, – там його називали Недопалок», – сказав він і додав, що інше загальновідоме прізвисько Путіна – Бліда Міль. «Наскільки я розумію, воно з'явилося на більш пізньому етапі його кар'єри. А у нас він проходив, скромно і зі смаком як Недопалок», – розповів Швець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: