Путінські слідчі відкрили справу проти ще кількох українських військових

Путінські слідчі відкрили справу проти ще кількох українських військових
Слідком Росії

Слідком РФ вішає на українських військовослужбовців обстріл мирних жителів Донбасу

Слідчий комітет Росії порушив проти кількох українських військовослужбовців справу про застосування заборонених засобів і методів ведення війни. Про це повідомила в понеділок в.о. керівника управління зі взаємодії із засобами масової інформації СК РФ Світлана Петренко, повідомляють російські ЗМІ.

«Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК Росії встановлено ще низку українських військовослужбовців, які вчинили особливо тяжкі злочини проти цивільного населення. У зв'язку з тим, що в діях зазначених осіб вбачаються ознаки жорстокого поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором РФ, щодо них порушено кримінальну справу», - сказала вона.

Так, за словами Петренко, в серпні-грудні 2015 року командир роти «Карпатська Січ» 93-й окремої механізованої бригади ЗС України молодший лейтенант Олег Куцин спільно з командиром 93-ї окремої механізованої бригади ЗС України полковником Владиславом Клочковим та іншими особами нібито здійснили прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості, об'єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями в непідконтрольних Києву населених пунктах Донецької області.

Крім того, за даними Слідкому РФ, була встановлена причетність до аналогічного злочину командира полку спеціального призначення «Дніпро-1» МВС України полковника В'ячеслава Печененка, який 14 серпня 2015 року разом з іншими військовослужбовцями нібито здійснив прицільний артилерійський обстріл міста Донецьк.

«В результаті перерахованих обстрілів, що відбулися в 2015 році, частково і повністю зруйновано більше 20 житлових будинків в різних районах міста Донецьк і поранений мирний житель», - додала Петренко.

Як повідомлялося, на Донбасі російсько-терористичні війська посилили обстріли на передовій, зокрема цілеспрямовано гатять по українських Збройних силах та об'єктах цивільної інфраструктури. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: