Російське МЗС захищає Аграмунта, якого чекає відставка з посади президента ПАРЄ

Російське МЗС захищає Аграмунта, якого чекає відставка з посади президента ПАРЄ
Президент ПАРЄ Педро Аграмунт

Заступник Лаврова вважає, що скандальна поїздка Аграмунта була «корисною» для нього

Міністерство закордонних справ Росії стало на захист скандального президента ПАРЄ Педро Аграмунта, якого відправляють у відставку.

У коментарі ТАСС заступник міністра закордонних справ Росії Олексій Мєшков заявив, що депутати ПАРЄ розв’язали довкола поїздки Аграмунта до Сирії разом з росіянами «вакханалію».

Мєшков вважає, що скандальна поїздка Аграмунта була «корисною» для нього.

«Та ж вакханалія, яку після цього було розв'язано в Страсбурзі, залишається на совісті крикливої меншості депутатів ПАРЄ», – сказав Мєшков.

Раніше 23 депутати з чотирьох фракцій Верховної Ради звернулися з листом до парламенту Іспанії з проханням розглянути можливість відкликання Педро Аграмунта з іспанської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, що потягне за собою втрату ним посади президента ПАРЄ.

Нагадаємо, що до Сирії їздила делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою ПАРЄ Педро Аграмунтом, попри те, що Аграмунт не був уповноважений асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

Торік президент ПАРЄ Педро Аграмунт виступив з ініціативою повернути Росію до асамблеї. А вже цього року російська делегація в ПАРЄ вимагала змінити правила, аби вона могла повернутися до роботи в асамблеї.

Читайте також статтю: Як росіяни «кинули» наївного президента ПАРЄ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: