Розмір збитків від урагану Ірма може перевищити $50 мільярдів

Розмір збитків від урагану Ірма може перевищити $50 мільярдів
Зруйновані ураганом будинки

В штатах Флорида і південно-східній частині штату Джорджія в неділю і понеділок випаде близько 50 сантиметрів опадів

За прогнозами синоптиків, ураган Ірма в неділю вранці завдасть удар по західному узбережжю штату Флорида. Згідно розрахункам, швидкість вітру складе не менше 209 кілометрів на годину, висота хвиль - майже п'ять метрів.

В результаті в штатах Флорида і південно-східній частині штату Джорджія в неділю і понеділок випаде близько 50 сантиметрів опадів, повідомляє «Голос Америки».

Місцеві жителі продовжують покидати штат: автомобільні пробки на шосе на північ від Маямі до вечора суботи розтягнулися на десятки кілометрів. При цьому влада вже попередила, що найближчим часом деякі мости будуть закриті, а на заправках може скінчитися бензин.

За підрахунками аналітичної компанії AIR Worlwide, збиток від урагану Ірма в США може скласти від 15 до понад 50 мільярдів доларів.

Президент Дональд Трамп, який перебуває у своїй резиденції «Кемп Девід» в штаті Меріленд, ще раз закликав жителів Флориди покинути свої будинки.

«Ми цілодобово стежимо за ситуацією, і готові наскільки це можливо в такій ситуації», - заявив він у відеозверненні.

«Це шторм неймовірною руйнівної сили, і я прошу всіх, хто знаходиться на шляху шторму, підкорятися всім інструкціям офіційної влади», - додав президент в повідомленні в своєму Twitter.

Наразі ураган все ще рухається від Куби в сторону США, і його вплив уже відчувається на півдні штату Флорида.

За даними американських ЗМІ, ураган повинен обрушитися на південний захід Флориди в неділю. Знаменитий парк розваг Disney world в Орландо тимчасово закривається через ураган Ірма.

Губернатор Флориди заявив, що всього приписи евакуюватися отримали 5,6 млн осіб, і багато хто вже перебрався від узбережжя в глиб країни.

«Шторм вже тут. Це смертельний шторм, і наш штат ніколи не бачив нічого подібного», - додав у суботу ввечері губернатор штату.

Міжнародний комітет Червоного Хреста раніше повідомив, що вже більше мільйона жителів островів Карибського басейну постраждали від Ірми і ще 26 мільйонів залишаються під загрозою.

Ураган Ірма вже зруйнував два острови.

Як відомо, ураган Ірма називають найпотужнішим ураганом в Атлантиці за останнє десятиліття

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про введення режиму надзвичайного стану в асоційованому з США Пуерто-Рико, в штаті Флорида і на Віргінських островах.

Напередодні «Главком» повідомляв, що урагану Ірма, який налетів на Карибський басейн і південь США, присвоїли п'яту, найвищу категорію за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона. Швидкість вітру в ньому перевищує 295 кілометрів на годину.

NASA показало потужний ураган Ірма з космосу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: