СБУ відкрила провадження щодо ФСБшників, які «заблукали» на Херсонщині

СБУ відкрила провадження щодо ФСБшників, які «заблукали» на Херсонщині
Російські військові Аскар Кулуб та Володимир Кузнєцов

Затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання

СБУ відкрила кримінальне провадження у справі щодо російських прикордонників, затриманих у Херсонській області.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

У відомстві нагадали, що досудове розслідування щодо затриманих за статею «посягання на територіальну цілісність» почали 3 третього липня. 

Слідчі дізналися, що співробітники ФСБ, а саме заступник начальника резервної застави в/ч 9930 Аскар Кулуб та начальник кінологічної групи в/ч 9930 Володимир Кузнєцов виконували службові завдання в інтересах Росії з грудня 2016 року до 30 червня 2017 року. Робили це з метою зміни меж території або державного кордону України.

Затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, а щодо них триває слідство.  

«Найближчим часом слідчі СБУ оголосять співробітникам ФСБ про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та ініціюватимуть перед судом обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - наголосили у відомстві. 

30 червня військовослужбовці 56-ї бригади ЗСУ біля коси Малої поблизу Перекопської затоки окупованого півострова Крим затримали двоє невідомих, які припливли до берега Херсонській області на гумовому човні. Вони назвалися бійцями прикордонної служби ФСБ Росії й стверджували, що «заблукали» під час військових навчань. 

За повідомленнями деяких ЗМІ, один із затриманих - офіцер прикордонної служби ФСБ, другий - в званні прапорщика. Затримані не мали при собі жодних документів. Каланчацький суд призначив порушникам кордону 15 діб адміністративного арешту.

Крім того, розвідник Віктор Агеєв 1995 року народження потрапив у полон 24 червня в районі села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області в результаті зіткнення бійців 93-ї окремої механізованої бригади і так званої «розвідгрупи 4-ї механізованої бригади 2-го армійського корпусу» самопроголошеної «ЛНР». Російський журналіст Павло Канигін поговорив з матір'ю єфрейтора Агеєва, який потрапив у полон в Луганській області, Світланою Агеєвою. 

Як повідомлялося напередодні, ФСБшникам дали 15 діб і штраф.

5 липня у Путіна прокоментували затримання російських військових в Україні.

Читайте також статтю: Володимир Жемчугов: Росія з Донбасу не піде, бо там залишаються сотні тисяч свідків для Гааги

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: