СБУ викрила схему «соцвиплат» для бойовиків «ДНР»

СБУ викрила схему «соцвиплат» для бойовиків «ДНР»

До складу злочинної організації входили посадовці ряду банківських структур і соціальних установ Запорізької області

Співробітниками Управління СБУ в Запорізькій області і прокуратури області виявлена злочинна організація, учасники якої в період 2014-2016 р.р. вивели з держбюджету України в «ДНР» більше 12 млн грн бюджетних коштів.

Як повідомили в керівництві прокуратури Запорізької області, до складу злочинної організації входили посадовці ряду банківських структур і соціальних установ Запорізької області, а також жителі Донецького регіону України.

«Встановлено, що з 2014 року гроші держбюджету України виводилися членами злочинної групи в «ДНР» шляхом незаконного оформлення соцвиплат, передбачених у держбюджеті України для підтримки внутрішньо переміщених осіб, на посадовців так званих «державних структур «ДНР» і осіб, що є учасниками бойових підрозділів терористичних організацій «ДНР», - повідомили в прокуратурі.

За даними відомства, співробітники злочинної організації, вступивши в змову з представниками соцзакладів і банківських структур, оформляли на цих представників «держструктур» і бойових підрозділів «ДНР» документи і банківські картки, як на внутрішньо переміщених осіб.  Надалі, гроші перераховувалися на ці картки, знімалися членами злочинної організації на території Запорізької області і вивозилися в «ДНР».

«8 грудня в ході спецоперації УСБУ в Запорізькій області і прокуратури Запорізької області 2 члени злочинної організації, які безпосередньо здійснювали транспортування чергової партії готівки в «ДНР», затримані. У соцзакладах і банківських структурах проведено 18 обшуків, в ході яких вилучена документація, що підтверджує факт виведення коштів держбюджету України в «ДНР», - повідомили в прокуратурі Запорізької області.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 255, 258-3, 258-5, 364 УК України (Створення злочинної організації, Створення терористичної групи або терористичної організації, Фінансування тероризму, Зловживання владою або службовим становищем).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: