Справа про смертельне переслідування БМВ: патрульному повідомлено підозру

Справа про смертельне переслідування БМВ: патрульному повідомлено підозру
Підозрюваний патрульний поліцейський Сергій Олійник

У ході досудового розслідування установлено, що патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля БМВ перевищив службові повноваження

Слідчими прокуратури міста Київ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно співробітника Управління патрульної поліції в м. Київ Сергія Олійника за фактом подій, що відбулися в ніч на 7 лютого 2016 року у столиці під час переслідування автомобіля БМВ. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«У ході досудового розслідування установлено, що патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля БМВ, в якому перебувало 4 особи, перевищив службові повноваження та в порушення встановленого законом порядку здійснив постріли з табельної зброї, внаслідок чого 17-річний пасажир автомобіля отримав смертельне вогнепальне поранення», - йдеться в повідомленні.

На підставі отриманих у ході слідства речових доказів та висновків ряду експертиз (зокрема, комплексної судово-балістичної та судово-медичної експертизи, комплексної комп’ютерно-технічної експертизи, експертиз зброї, та інших) правоохоронцю повідомлено підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) та ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.

На даний час підозрюваному, його захисникам та потерпілим оголошено про завершення досудового розслідування та відповідно до вимог ст. 290 КПК України, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: