Суспільне телебачення на базі НТКУ створять в кінці січня

Суспільне телебачення на базі НТКУ створять в кінці січня

Створення і реєстрація Громадського телебачення відбудеться у другій декаді січня 2017 року

Голова Держкомтелерадіо, керівник комісії з перетворення НТКУ в Національну громадську телерадіокомпанію України Олег Наливайко обіцяє, що Суспільне телебачення на базі НТКУ створять в кінці січня 2017. Про це він повідомив під час круглого столу.

«Незалежне фінансування і реєстрація юридичної особи в січні 2017 - головні умови для створення суспільного мовлення», - сказав Голова Держкомтелерадіо.

За його словами, зараз Держкомтелерадіо має шестиденне відставання від дорожньої карти щодо створення НСТУ. Але це відставання буде подолано, всі юридичні процеси за реєстрацію статуту будуть завершені в січні 2017 року.

У круглому столі взяли також участь голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінгареллі, менеджер з оперативних питань Офісу Ради Європи в Україні Алессандро Саваріс, дипломатичні представники з 12 країн, представники коаліції «За Суспільне мовлення», народні депутати, члени Наглядової ради НСТУ, журналісти і медіа юристи.

Нагадаємо, 7 листопада голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав наказ про звільнення Зураба Аласанії з посади генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ). 

Раніше Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови НТКУ. Він пояснив, що йде з посади, аби звернути увагу спільноти на неможливість створення в Україні повноцінного суспільного мовника за існуючих умов, зокрема через проблеми із бюджетом компанії.

У середу, 2 листопада, Кабінет міністрів схвалив звільнення Аласанії.

ЗМІ повідомляли, що новим генеральним директором Національної телекомпанії України після відставки Зураба Аласанії може стати Олександр Харебін, який обіймає нині посаду його першого заступника.

А за інформацією народного депутата Мустафи Найєма, посаду гендиректора НТКУ може зайняти нардеп БПП, наближений до Адміністрації президента.

 Читайте також матеріал Главкому: «Говорить і показує Москва!» Як знищують українську службу Euronews

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: