У банках окупованого Криму Умеров заблокований як «екстреміст»

У банках окупованого Криму Умеров заблокований як «екстреміст»
Ільмі Умеров

Умеров не може оплатити призначений йому кримським судом штраф

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров не зміг оплатити призначений йому кримським судом штраф, бо в банківській програмі він заблокований як «екстреміст». Про це Умеров написав 29 грудня в Фейсбуці.

«9 листопада так званий Верховний суд Криму підтвердив рішення Бахчисарайського райсуду про визнання мене винним у скоєнні адміністративного правопорушення і присудив штраф. Я прийшов до банку власною персоною, але це не допомогло. Співробітники банку, порадившись зі своїм начальством, вибачаючись, розповіли мені, що будь-які банківські операції від мого імені неможливі: так як Ільмі Умеров заблокований у програмі як «екстреміст». Добре, що я не користуюся послугами банків окупованого Криму, але в цьому випадку це їхній штраф, і як його віддавати, я не знаю. Термін до 9 січня», – написав Умеров.

Нагадаємо, 26 вересня вісьмох членів Меджлісу, які перебувають у Криму, зокрема, й Ільмі Умерова, викликали до центру «Е» (управління з протидії екстремізму – КР), де на них склали адміністративні протоколи за участь у «заборонених зборах».

Умерову пред'явили звинувачення за ч 1. ст 20.28 КОАП Росії «Організація діяльності суспільного чи релігійного об'єднання, щодо якого ухвалено рішення про призупинення його діяльності».

28 вересня за участь у зборах Ільмі Умерову присудили штраф.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: