У Пентагоні не виключають, що в майбутньому нададуть Україні летальну зброю

У Пентагоні не виключають, що в майбутньому нададуть Україні летальну зброю
У Пентагоні не виключають, що в майбутньому нададуть Україні летальну зброю

Рішення про постачання летального зброї визначаються в кожному конкретному випадку, зазначили в Пентагоні

США не виключають, що в майбутньому нададуть летальна оборонну зброю Україні.

Про це заявив представник Пентагону Джефф Девіс, інформує Star Tribune.

При цьому в оборонному відомстві США відзначили, що плани з надання летального зброї оцінюються в кожному конкретному випадку.

«У минулому ми не надавали Україні летальна оборонну зброю, але ми також не виключаємо можливість зробити це в майбутньому», - сказав представник Пентагону.

Зазначимо, що проект федерального бюджету США на 2018 фінансовий рік передбачає допомогу Україні за різними програмами на загальну суму близько 350 млн дол., у тому числі можливість надання Україні летального зброї оборонного призначення.

Згідно з оприлюдненими бюджетним запитом, на 2018 фінансовий рік загальна сума коштів на програми допомоги України по лінії Держдепартаменту та USAID становить майже 204 млн дол.. Ці кошти передбачені на реалізацію програм у сфері охорони здоров'я, підтримки економічного зростання і сприяння впровадженню структурних реформ в Україні.

Нагадаємо, Білий дім запропонував 22 травня бюджету на 2018 фінансовий рік обсягом 4,1 трильйона доларів.

У 2018 році видатки на оборону збільшаться на 54 мільярди доларів, що компенсується шляхом цілеспрямованих скорочень інших програм.

Наприклад, на 1,5 млрд доларів пропонується збільшити витрати, пов'язані із затриманням і депортації нелегальних мігрантів. Крім того, 1,5 млрд доларів планується витратити на забезпечення безпеки важливих для США комп'ютерних систем.

У той же час, США планують витратити в 2018 фінансовому році порівняно з 2017 роком на 29,1% менше на Державний департамент і «інші міжнародні програми". За даними The Wall Street Journal, це рішення вплине на надання допомоги таким країнам, як Україна, Пакистан, Лівія, Туніс, Ліван, Колумбія, Філіппіни і В'єтнам.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко у Вашингтоні провів зустріч із міністром енергетики США Ріком Перрі. Після цього відбулися переговори в Білому домі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко прибув з робочим візитом до США. 

Порошенко зустрівся з українською діаспорою біля Меморіалу Голодомору у Вашингтоні. Зустріч мала більш неформальний характер, попри те, що там були присутні високопоставлені гості та духовенство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: