У Росії створили комісію з боротьби з «втручанням у справи РФ»

У Росії створили комісію з боротьби з «втручанням у справи РФ»
Глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов

Комісія буде моніторити діяльність іноземних держав і організацій, які, на думку російської влади, втручаються у справи РФ

У Росії Рада Федерації в середу, 14 червня, схвалила створення тимчасової комісії, яка буде займатися «захистом державного суверенітету і запобіганням втручання у внутрішні справи Росії».

У постанові говориться, що в її завдання увійде моніторинг діяльності іноземних держав, міждержавних об'єднань і міжнародних організацій, які, на думку російської влади, втручаються в політичну, економічну, культурну та гуманітарну діяльність в Росії.

Глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов на слуханнях звинуватив країни Заходу в спробах вплинути на передвиборну кампанію в Росії, а також у пропаганді, спрямованій на дестабілізацію ситуації в РФ.

Про те, що Рада Федерації планує створити комісію для «протидії втручанню у внутрішні справи» Росії, стало відомо минулого тижня. Серед каналів впливу називали «іноземні та лояльні до Заходу російські ЗМІ» та неурядові організації, які нібито нагнітають протестні настрої в РФ.

Нагадаємо, 12 червня в 187 російських містах пройшли організовані фондом Навального антикорупційні акції протесту

Опозиціонера Олексія Навального силовики затримали в понеділок у під'їзді власного будинку. Згодом Навального заарештували на 30 діб.

13 червня суд у Москві заарештував на 15 діб опозиціонера Іллю Яшина, затриманого напередодні під час антикорупційної акції в Москві.

На акціях проти корупції в Москві і Санкт-Петербурзі загалом було затримано близько 1,2 тис. осіб. Зокрема, у столиці РФ йдеться про близько 679 затриманих, які перебувають у 38-ми відділеннях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: