У Варшаві на фестивалі українського кіно пройшла акція на підтримку Сенцова

У Варшаві на фестивалі українського кіно пройшла акція на підтримку Сенцова
Олег Сенцов

Фестиваль українського кіно у Варшаві стартував 20 жовтня

У Варшаві влаштували акцію на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова на фестивалі українського кіно у Варшаві. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив колишній політв’язень Геннадій Афанасьєв.

«Звільніть Олега Сєнцова!» Акція на підтримку українського кінорежисера на фестивалі українського кіно, що стартував 20 жовтня в Варшаві», - написав Афанасьєв.

Після того, як РФ відмовилася видавати Сенцова, стало відомо, що Київ хоче обміняти Олега Сенцова та Олександра Кольченка, засуджених в Росії до тривалих термінів ув'язнення, на росіян, які утримуються під вартою в Україні.

А 22 жовтня стало відомо, що Сенцова перевели у ШІЗО.

Також Україна намагається витягнути з російської в’язниці ще одного українця – Олексія Чирнія. Кримчанин Чирній є фігурантом «справи Олега Сенцова», яку ще називають «справою кримських терористів». Правозахисники називають всіх чотирьох засуджених у цій справі політичними в'язнями.

Нагадаємо, українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко були засуджені російським судом до 20 і 10 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за звинуваченням у підготовці терактів у Криму. Обидва українці свою провину заперечили. Правозахисний рух «Меморіал» визнав їх політв’язнями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: