Україна віддасть бойовикам 15 полонених

Україна віддасть бойовикам 15 полонених
Звільнення заручників

Україна готова віддати бойовикам решту 213 затриманих в обмін на звільнення усіх полонених українців

Україна має намір передати бойовикам 15 з 228 людей до 21 грудня.

Про це сказано в заяві першого заступника голови Верховної Ради, представника України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі (Україна - ОБСЄ - Росія) Ірини Геращенко на її сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Повідомляємо про передачу 15 людей зі списку 228, яких запитували з ОРДЛО, іншій стороні (серед цих 15 людей, що здійснили злочини, важкохворі люди, а також 6 жінок). Ці люди будуть вдома протягом декількох днів, до наступного засідання мінської групи 21 грудня», - написала вона.

Геращенко підтвердила готовність української сторони передати інших запитуваних зі списку 228 людей до новорічних свят з вимогою звільнити всіх українських полонених. З її слів, наразі вдалося встановити місцезнаходження й отримати підтвердження від бойовиків утримання ними 58 полонених українців.

Вона зазначила, що координаторові організації з безпеки й співробітництва в Європі в підгрупі з гуманітарних питань Тоні Фрішу вдалося відвідати взятих у заручники українців.

Крім того, згідно із заявою, Росія відмовилася від участі в скайп-конференції гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи через недостатню безпеку такого формату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: