В Мінагро обіцяють відшкодовувати відсотки по кредитах при придбанні зарубіжної техніки

В Мінагро обіцяють відшкодовувати відсотки по кредитах при придбанні зарубіжної техніки

Міністр аграрної політики вважає, що треба змінити правила відшкодування відсотків по кредитах при купівлі фермерської техніки

Міністр аграрної політики Тарас Кутовий в інтерв’ю «Главкому» пояснив ситуацію щодо відшкодування відсотків по кредитах при придбанні техніки. Адже, як відомо, фермерів обурює, що компенсація здійснюється лише при купівлі вітчизняної техніки, яка значно поступається імпортній.
«Ми думаємо, як правильно це прописати. Можливо, треба просто диверсифікувати умови: купуєш українську техніку – маєш кращі умови, купуєш іноземну – гірші умови, але все одно маєш. Можливості нашої промисловості обмежені щодо сільгоспмашинобудування. Але я б не хотів, щоб Україна ставала майданчиком для вторинної техніки, може, іноді кращої за нашу первинну. Я би дав право вибору фермерам», - запевнив міністр.
Кутовий також впевнений, що коли іноземні інвестори, побачать, що у нас ефективно вести бізнес, вони будуть думати над тим, щоб переносити в Україну технологію і номінуватися як українські виробники.
«Наш інженерний потенціал сьогодні далекий від того, щоб наздогнати John Deere, але треба рухатися в контексті об’єднання зусиль», - підкреслив міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: