В уряді бідкаються, як важко купувати вугілля на окупованих територіях

В уряді бідкаються, як важко купувати вугілля на окупованих територіях

Кістіон каже, що організовувати поставки вугілля з окупованих територій дуже ризиковано

Організовувати поставки вугілля з окупованих територій дуже ризиковано, тому що ситуація постійно змінюється, Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон в ефірі «24 каналу».

«Ми отримуємо з окупованих територій марку А десь в обсязі до 9 млн тонн на рік. Постачальниками цієї марки, яка видобувається тільки на непідконтрольній Україні території, є українські компанії, які зареєстровані на підконтрольній території і платять податки за законами України», - зазначив він.

Кістіон додав, що постачальниками є не тільки компанії бізнесмена Ріната Ахметова. «Є багато компаній, які ведуть бізнес в плані постачання вугілля марки А», - сказав він.

У серпні міністр енергетики і вугільної продукції Ігор Насалик заявив, що Україна припинила поставки вугілля з окупованих територій Донбасу.

На підконтрольній українській владі території Донбасу знаходяться 35 шахт з 95 в регіоні в цілому. Причому на контрольованій бойовиками території виявилися всі шахти, які видобувають антрацитне вугілля. Щоб забезпечити теплові електростанції паливом, в 2014-2015 роках Україна купувала вугілля за кордоном - в Австралії, ПАР, Казахстану і Росії, а також у бойовиків на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: