Вибори в США: Розрив між Клінтон і Трампом збільшився до 14%

Вибори в США: Розрив між Клінтон і Трампом збільшився до 14%

За демократку готові проголосувати 52% людей, за Трампа 38%

Після оприлюднення минулої п'ятниці американськими ЗМІ скандальних записів з непристойними сексуальними висловлюваннями Дональда Трампа, американське суспільство відреагувало різким падінням підтримки мільярдера.

Про це йдеться в опитуванні, проведеному спільно телеканалом NBC News та друкованим виданням Wall Street Journal.

Дослідження, проведене в суботу й неділю (до других президентських дебатів) показує, що Клінтон з-поміж чотирьох кандидатів у президенти має 46% підтримки потенційних виборців у порівнянні з 35% у Трампа. Лібертаріанець Гері Джонсон отримав 9%, а кандидат від Зеленої партії Джилл Стейн – 2% голосів.

У голосуванні з-поміж двох основних кандидатів (Клінтон і Трампом) різниця підтримки виборців збільшується до 14%. За демократку готові проголосувати 52% людей, за Трампа 38%.

Водночас, сексуальні висловлювання Трампа вплинули і на виборчу кампанію до Конгресу США. Республіканцям належить поборотися за те, щоб утримати більшість в обох палатах. Наразі демократи випереджають своїх суперників у соцопитуваннях: уже більше 7% американських громадян хочуть бачити контроль Демократичної партії в Конгресі. При цьому цей розрив збільшується. Лише минулого місяця демократи лідирували з 3% переваги.

Нагадаємо, останній з численних скандалів, пов'язаних з висловлюваннями Трампа, розгорівся через публікацію його вульгарної бесіди про жінок з шоуменом Біллі Бушем. У записі, датованому ще 2005 роком, нинішній кандидат в президенти у вельми розкутій манері зізнається, що намагався спокусити заміжню жінку, але у нього «не вийшло». Після оприлюднення запису на Трампа з критикою накинулися як демократи, так і самі республіканці. Мільярдер в спеціальному відеозверненні приніс вибачення, «якщо хтось образився». Він також заявив, що оприлюднення його скандальних висловів є лише «спробою відвернути увагу від проблем, що стоять перед США».

Тим часом журналісти ідентифікували заміжню жінку, про невдалу спробу близькості з якою у нецензурних виразах розповідав Дональд Трамп. 

На заяви Трампа вже відреагувала його дружина Меланія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: