Віце-прем’єр розповіла про п’ять процедур, які необхідно пройти для отримання безвізу

Віце-прем’єр розповіла про п’ять процедур, які необхідно пройти для отримання безвізу

Введення безвізу для українців вимагає ще п’ятьох процедурних моментів з боку європейських інституцій, заявила Климпуш-Цинцадзе

Запровадження безвізового режиму між Європейським союзом та Україною вимагає ще п'яти процедурних моментів з боку європейських інституцій, повідомила віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Є ще п'ять процедурних моментів, які необхідно пройти до того моменту, коли ми дійдемо до цього свята підписання рішення про надання безвізу для України, як це сталося для Грузії. Це прийняття рішення на рівні представників країн – членів ЄС (Coreper), де вони узгодять, підтвердять результати тріалогу, потім рішення одного з комітетів з громадських свобод ЕП (LIBE), розгляд і затвердження на пленарному засіданні ЄП, повернення в Coreper та затвердження Європейською радою», – розповіла вона журналістам у четвер у Києві.

За словами віце-прем'єра, процедурні моменти, що залишилися, потребують узгодженості в часі. «Є розуміння можливого графіка, він може бути зрушений на кілька тижнів... Я розумію, що це позитивне рішення буде прийнято щодо України», – зазначила вона.

Як повідомлялося, 1 березня завершився тріалог між Радою Євросоюзу, Європейською комісією та Європейським парламентом про введення ЄС безвізового режиму для громадян України.

Сьогодні стало відомо, що остаточне затвердження безвізового режиму для громадян України має відбутися на засіданні Ради ЄС у закордонних справах, яке відбудеться 11 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: