Втрати від корупції в «Укрзалізниці» за 2016 рік – не мільярд, а мільярди – Омелян

Втрати від корупції в «Укрзалізниці» за 2016 рік – не мільярд, а мільярди – Омелян
Володимир Омелян

Міністр інфраструктури заявив, що Гройсман намагається переключити проблематику «Укрзалізниці» в особистісний конфлікт між ним і Балчуном

Міністр інфраструктури Володимир Омелян прокоментував ситуацію, що склалася навколо «Укрзалізниці» та його конфлікту із керівником УЗ Войцехом Балчуном.

«Цікаво слухати і читати, коли за відсутності відповідей на неприємні питання прем'єр-міністр і голова транспортного комітету ВРУ намагаються переключити проблематику «Укрзалізниці» в емоційний і особистісний конфлікт між мною і Балчуном.
У мене немає жодного особистісного конфлікту з Балчуном. Те, що з блискучого менеджера він вирішив стати низькокваліфікованим заробітчанином, якому платять грубі гроші українські платники податків, – його особистий вибір. Мовчазна згода уряду вже навіть не дивує», – прокоментував міністр.

Вже вкотре Омелян наголосив на корупції, що існує в «Укрзалізниці».

«З травня 2016 року по січень 2017 року через вкрай незадовільну роботу УЗ збитки економіки України – до 50 млрд. грн. Реформування провалено, процес корпоратизації зупинено. Міжнародна співпраця і транзит – зірвано», – зазначив міністр.

Крім того, за словами Омеляна, із запланованих капітальних інвестицій в 11,2 млрд грн виконано лише близько половини. Можлива нестача вагонів у 2017 році може сягнути 10 тис. одиниць.

За словами Омеляна, втрати від корупції на «Укрзалізниці» сягають не одного мільярда, а декількох мільярдів. «У травні 2016 року вже все було готово для створення паливної компанії «Укрзалізниці», що дало б можливість напряму закуповувати дизель, бути повноцінним і незалежним гравцем на ринку, сформувати стратегічний запас. Нічого не зроблено! Натомість продовжуємо стару історію: нафтотрейдер виграє тендер за мінімальною ціною, а потім підвищує її спершу на 10%, а потім знову на 10%. І ціна стає максимальною», – зазначив Омелян.

Міністр наголосив, що питання «Укрзалізниці» обговорять на транспортному комітеті Верховної Ради.

Нагадаємо, у середу під час засідання Кабміну Омелян і Балчун обмінялися критичними висловлюваннями щодо їхньої діяльності на своїх посадах. Омелян розкритикував рішення Кабміну про передачу «Укрзалізниці» в підпорядкування уряду. Він заявив, що корпоратизація «Укрзалізниці» зупинилася, у той час як боротьба з корупцією в компанії не ведеться.

Голова уряду Володимир Гройсман вважає, що міністр інфраструктури Володимир Омелян не має експертних знань у залізниці. Омелян передав прем'єр-міністру Володимиру Гройсману факти корупції на «Укрзалізниці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: