Янукович подав до Печерського суду позов про захист ділової репутації

Янукович подав до Печерського суду позов про захист ділової репутації
Віктор Янукович

Янукович вимагає спростування інформації про наявність у нього і екс-прем'єра Миколи Азарова в держбанку більше $ 1,15 млрд

Колишній президент України Віктор Янукович звернувся до Печерського районного суду Києва з позовом до АТ «Ощадбанк» про захист ділової репутації. Він вимагає спростування інформації про наявність у нього і екс-прем'єра Миколи Азарова в держбанку більше $ 1,15 млрд.

Інтереси АТ «Ощадбанк» в суперечці про спростування недостовірної інформації, опублікованої у вигляді інтерв'ю голови правління «Ощадбанку», представляють адвокати GENTLS.

«23 червня в Печерському районному суді м.Києва відбулося перше судове засідання у справі. Позивач Янукович вимагає у суду захистити свою ділову репутацію, пов'язує порушення своїх прав з поширенням, на його думку, недостовірної інформації про наявність у нього з Азаровим в Ощадбанку більше 1 млрд 150 млн доларів США», - повідомили представники Ощадбанку.

Вони також відзначили, що Янукович не надав доказів щодо наявності ділової репутації, а також підкреслили, що в поданому ним договорі місцем підписання в лютому вказано Київ, в той час як сам Янукович в той момент в місті не перебував.

Як відомо, у розгляді справи Януковича оголошено тижневу перерву.

Як повідомляв «Главком», 29 червня Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд справи про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Суд відмовив стороні захистуу задоволенні клопотання про допит у судовому засіданні раду свідків, в тому числі, колишніх працівників Управління державної охорони, які мають підтвердити наявність важливих причин для неявки на суд екс-президента Віктора Януковича.

Після ухвалення Облонським районним судом м. Києва рішення про розгляд справи за спеціальною (заочною) процедурою, суддя надав слово стороні обвинувачення для оголошення обвинувального акта.

Прокурор Руслан Кравченко більше години зачитував обвинувальний акт

Нагадаємо, Янукович звинувачується у державній зраді, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

Екс-президент Янукович, який утік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: