За Brexit голосували пенсіонери та люди без вищої освіти – опитування

За Brexit голосували пенсіонери та люди без вищої освіти – опитування

Молодь сходиться на думці, що Британія має лишитися в складі Євросоюзу

Рішення при вихід Великої Британії з Євросоюзу на референдумі 23 червня найбільше підтримували пенсіонери та британці передпенсійного віку.

Про це йдеться у статті «Пенсіонери проти середнього класу: хто проголосував за вихід Британії з Євросоюзу» на сайті Європейської правди.

Згідно з опитуваннями соціологічної компанії YouGov, головний резерв голосів Brexit мав серед пенсіонерів, тоді як молодь вважаєі, що Британія має лишитися в складі Євросоюзу. 

1_141_14

У цій таблиці не враховані голоси тих, хто не визначився, через що сума відсотків у кожному рядку менша за 100%.

Крім того, журналісти The Guardian порівняли кількість голосів за/проти Brexit та розмір соціальних груп у всіх виборчих округах.

2_202_20

Виявилося - що більше на окрузі людей із вищою освітою, то більша підтримка членства з ЄС. Також підтримували членство в ЄС люди з високим доходом.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великої Британії в ЄС відбувся 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон уже пообіцяв піти у відставку за три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азійські фондові біржі. Багато хто з економістів і експертів попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великої Британії після референдуму про вихід з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: