Закон про освіту: Гриневич зустрінеться з угорським міністром у жовтні

Закон про освіту: Гриневич зустрінеться з угорським міністром у жовтні
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич

Золтан Балог сподівався на зустріч із Лілією Гриневич 25 вересня в Береговому

Зустріч міністра освіти та науки України Лілії Гриневич та міністра людських ресурсів Угорщини Золтана Балога відбудеться в жовтні. Про це УНН повідомили у прес-службі Міністерства освіти та науки України.

«Вже передбачено зустріч Лілії Гриневич з міністром людських ресурсів Угорщини у жовтні за попередніми домовленостями між сторонами», - повідомили в МОН.

Зазначається, що Міністерство освіти і науки України отримало копію листа з пропозицією про зустріч Гриневич та Балога у п’ятницю, 22 вересня, о 19.30 на скриньку міжнародного відділу МОН.

Проте копію листа було отримано сьогодні, 25 вересня.

«Враховуючи, що міністр не планувала поїздку на Закарпаття і фізично перебуває сьогодні в Києві, на жаль, вона не зможе (найближчими днями. - Ред.) зустрітися з паном Золтаном Балогом», - вказується в повідомленні, з поясненнями, що зустріч відбудеться пізніше у жовтні.

Керівник міністерства людських ресурсів Угорщини Золтан Балог попросив про особисту зустріч із міністром освіти й науки України Лілією Гриневич через новий український закон про освіту

Нагадаємо, Угорщина через український закон про освіту хоче розслідування від ООН.

Через протести ряду країн, передусім Угорщини, Україна направила статтю 7 закону про освіту на експертизу до Ради Європи.

Закарпатська облрада звернулася до президента щодо скандального закону про освіту.

15 вересня в розпорядженні «Главкому» опинився повний текст звернення депутатів Закарпатської обласної ради до президента України, в якому вони вказують на порушення прийнятим на початку вересня законом «Про освіту» конституційних прав національних меншин, зокрема, на навчання рідною мовою.

Після узгодження текст документу був дещо змінений і скорочений.

19 веренся голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав прийнятий раніше парламентом закон «Про освіту».

Читайте також статтю: Новий закон «Про освіту». Депутати шоковані тим, за що проголосували

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: