Що відомо про затриманого російського міністра Улюкаєва

Що відомо про затриманого російського міністра Улюкаєва
Олексій Улюкаєв

Олексій Улюкаєв з червня 2013 року очолював міністерство економічного розвитку Росії

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва. Про це повідомляється на сайті СК.

«Обставини злочину пов'язані з отриманням хабаря особою, яка обіймає державну посаду Російської Федерації, Олексієм Улюкаєвим, 14 листопада 2016 року $2 млн за видану Мінекономрозвитку позитивну оцінку, яка дозволила ПАТ «НК «Роснефть» здійснити операцію з придбання державного пакета акцій ПАТ АНК «Башнефть» у розмірі 50%», – пояснили в міністерстві.

Місяць тому «Роснефть» повідомила, що уклала договір купівлі-продажу акцій державного пакету АНК «Башнефть» і «повністю виконала свої зобов'язання за договором, переказавши 329,7 млрд рублів на рахунок федерального казначейства».
«Вся сума – 329 млрд 690 млн рублів – надійде до бюджету», – заявив тоді Олексій Улюкаєв, оголосивши операцію з продажу 50,0755% акцій «Башнефть» закритою.
Коментуючи вибір покупця, глава мінекономрозвитку РФ заявив, що пропозиція компанії «Роснефть» була єдиною, що перевищувала оцінку консультантів, та варіювалася від 297 до 315 мільярдів рублів.
За словами Улюкаєва, пропозиція «Роснефти» перевищувала ринкову вартість акцій на 30 вересня на 20%.

Прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін із самого початку був у курсі оперативної розробки глави МЕР і отримував усю інформацію у цій справі.

4Володимир Путін та Олексій Улюкаєв

«Президенту, звичайно, повідомлено. Він у курсі. Йому було повідомлено, власне, в момент початку оперативної розробки. Тобто він отримував усю інформацію. Але це дуже серйозні звинувачення. І вердикт винести щодо спроможності цих звинувачень може лише суд», – заявив Пєсков.

Міністр економічного розвитку РФ Олексій Валентинович Улюкаєв народився 23 березня 1956 року в місті Москві.
У 1979 році закінчив економічний факультет Московського державного університету імені М.В. Ломоносова, доктор економічних наук.
З 1991-го по 1992 рік – економічний радник уряду РФ.
З 1992-го по 1993 рік – керівник групи радників голови уряду РФ.
З 1993-го по 1994 рік – помічник першого заступника голови уряду РФ.
У 1996–1998 роках був депутатом Московської міської думи.
У 2000–2004 роках Олексій Улюкаєв займав пост першого заступника міністра фінансів РФ.
З квітня 2004 року – перший заступник голови Центрального банку РФ.
24 червня 2013 року призначений міністром економічного розвитку РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: