Путін переграв наше керівництво, і всі найгірші очікування виправдались

Ще до того, як керівництво держави погодилося прийняти Хутінську «хуманітарну» допомогу, я направив Президентові України відкритого листа, виклавши чотири причини, чому Росія насправді «розгуманітарилася»

Ще до того, як керівництво держави погодилося прийняти Хутінську «хуманітарну» допомогу, я направив Президентові України відкритого листа, виклавши чотири причини, чому Росія насправді «розгуманітарилася». І ці причини нічого спільного не мають з реальною допомогою.

На превеликий жаль Путін переграв наше керівництво, і всі найгірші очікування виправдались.

По-перше, він вдало перебив тему Європи про збитого росіянами чи терористами боїнга. Тепер усі ЗМІ обговорюють цю гуманітарку. І не важливо: говорять добре чи погано – але Путін уже не вбивця, а благодійник.

По-друге, справдилися найгірші очікування: Путін волає на увесь світ, що є загроза його гуманітарці, тому негайно ми маємо припинити війну проти того ж таки путінського агресора. Він буде волинити ситуацію до зими, аби конфлікт став перманентним, і отримати друге Придністров’я.

А відтак по-третє: взимку проти Європи Путін використає головну зброю – газ, саме ним шантаж і здійснюватиметься. Він прагнутиме досягти таким чином головної мети – або стати повноправним учасником перемовин і диктувати умови, або легалізувати бандугрупування Донеччини та Луганщини. Зупинятися він не збирається!

Керівництво держави більше не повинно допускати таких поступок, як з «гуманітарною пасткою». І тим паче слід негайно припинити захоплюючі висловлювання цією допомогою деяким посадовцям з оточення Президента.

Ні в якому разі не сідати за стіл перемовин із бандитами! Україні потрібна лише повна ліквідація терористів!

Ні в якому разі не визнавати Путіна повноправною стороною перемовин - він першопричина, основа і джерело війни на Сході України.

Згадайте, ще до трагедії з боїнгом Путін уже пробував провернути фокус із «вовчим перемир’ям», коли ми затисли в щільне кільце оплот терористів - Слов’янськ. І дехто із світових лідерів навіть йому підспівував. Але ми рішуче сказали НІ – і перемогли! Сьогодні це місто живе мирним життям, а діти готуються до школи.

І до речі, про Хутінську «хуманітарку»: левову частку її складає сіль і вода. Як на мене, це вже просто насмішка, або сіль на розтерзані рани українців. У людей немає харчів, то що нею вони солитимуть? І потім, у мирний час Донеччина видобуває стільки солі, що навіть експортує до Росії.

То чи варто було накликати стільки стратегічних ризиків на державу заради звичайнісінької солі?