Джекпот під час війни. Як влада ощасливила олігархів та їхніх медіаменеджерів

Влада оголосила ритуальну боротьбу з олігархами, але зараз щомісяця щедро фінансує олігархічні телеканали
фото: zaxid.net

В будь якій цивілізованій країні парламент мав би зупинити підміну воєнноі цензури

В інтерв’ю Суспільному, яке перетворилася на державне, міністр цензури заявив, що так званий марафон триватиме «до перемоги».

Владі настільки сподобалося зачищене інформаційне поле, що відверта політична цензура, схоже, триватиме роками.

Важко уявити більш демотивуючу заяву, яка багатьох думаючих людей примусить задуматися про еміграцію. Саме з зачистки медіа почалася путінська Росія і лукашенківська Білорусь. Й жоден воєнний стан не може бути виправданням знищення свободи слова.

Влада оголосила ритуальну боротьбу з олігархами, але зараз зі злиденного українського бюджету, повністю залежного від наших західних донорів, щомісяця щедро фінансує олігархічні телеканали – учасників марафону.

Олігархи і їх медіаменеджери щасливі. Бо зняти з утримання непрофільні активи і перекласти їх на плечі платників податків і західних партнерів в умовах війни – це джекпот. Нехай «Рошен», який продовжує платити податки в бюджет країни, сплачує тупий гумор «збиткового» Байрактар News, нехай з податків військових фінансується трансляція хароших руськіх в Freedom, й кривляння чисельних позаштатних радників, які щодня в прямому ефірі оголошують контрнаступ, поки наше військо кров’ю вихаркує захист кожного метру української землі.

В будь якій цивілізованій країні парламент мав би зупинити підміну воєнноі цензури (цілком виправданоі сьогодні) на політичну.

Але в нинішньому парламенті президія має прав менше, ніж найзахолусніший департамент ОП й настільки залежна від Банкової, що ніколи і нічого не зробить для захисту свободи слова і європейських цінностей, якщо не буде вказівки зверху. А більшість монобільшості тим паче не мислить подібними категоріями.

Секрет полішинеля, що саме міністр цензури і один із заступників Офісу президента є ідеологами зачистки медіа поля, відключення незалежних від Банкової телеканалів від цифрового мовлення і політичної цензури та чорних списків в марафоні. Своїми діями вони відверто шкодять президенту Зеленському, адже марафон викликає огиду вже в самих марафонців, окрім хіба що наталочок і колишніх ведучих прокремлівського пулу, тим не звикати.

При цьому міністр цензури заявив, що грошей на кіно немає. В роки Другоі світової воюючі країни, попри все, знімали патріотичні і мотивуючі фільми, які працювали на перемогу.

А зараз і не знаю, може і добре, що не збираються нічого знімати. Бо забульбенили б чергових «сватів», з харошими руськімі в ролях, вперемішку з кварталом.